03.11.2020

Politica de Confidențialitate a Sistemului nostru online pentru candidaturi

Dorim să te simți confortabil și în siguranță atunci când folosești sistemul nostru online pentru candidaturi. Protecția sferei tale private este deosebit de importantă pentru noi, protecția datelor fiind în opinia noastră un indicator calitativ orientat nu numai către clienți, ci și către candidați și angajați. Principiile privind protecția datelor, prezentate mai jos, oferă informații despre modalitatea în care grupul Kaufland prelucrează datele cu caracter personal cu ocazia utilizării sistemului nostru online pentru candidaturi, precum și cu ocazia vizitării paginii noastre web dedicate carierelor.

I.     State membre ale Uniunii Europene

Notă: Statele care nu sunt membre Uniunii Europene (Moldova) se găsesc la finalul documentului.

1. Entitatea responsabilă în sensul art. 4, pct. 7 din Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR):

-      Pentru Germania

Kaufland Dienstleistung GmbH & Co. KG

Rötelstraße 35

74172 Neckarsulm

Telefon: 07132/ 9400

E-mail: karriere@kaufland.de

-      Pentru Republica Cehă

Kaufland Česká republika v.o.s.

Bělohorská 2428/203169 00 Praha 6

Telefon: +420 251 05 1111

E-mail: personal@kaufland.cz

-      Pentru Slovacia

Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Sediu: Trnavská cesta 41/A, 831 04 Bratislava

(„Kaufland” în cele ce urmează)

Telefon: 02/49 59 02 00

E-mail: service@kaufland.sk

-      Pentru Croația

Kaufland Hrvatska k.d.

Donje Svetice 14

10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 2353-555

E-mail: karijera@kaufland.hr

-      Pentru Polonia

Kaufland Polska Markety sp. z o.o. sp. k. (dalej: Kaufland)

al. Armii Krajowej 47

50-541 Wrocław

Telefon: 71/ 37 70 100

E-mail: service@kaufland.pl

-      Pentru România

Kaufland România SCS

B-dul Barbu Văcărescu 120-144, Sector 2

București, CP 020284

Telefon: 0372 090 000

E-mail: recrutare@kaufland.ro

-      Pentru Bulgaria

“Кауфланд България ЕООД & КО” КД

ул.“Скопие“ 1А

1233 София

Тelefon: +359 28125000

E-mail: recruitment@kaufland.bg

2. Formular de contact / Contact prin e-mail / Contact telefonic

Scopul prelucrării datelor și temeiul juridic:

Datele personale pe care ni le furnizezi odată cu completarea formularelor de contact, prin telefon sau e-mail, le vom trata, desigur, cu confidențialitate. Folosim datele tale doar în scopul specific de a prelucra solicitarea ta prin intermediul sistemului nostru de recrutare, precum și în scop statistic pentru generarea unor rapoarte lunare care cuprind numele și prenumele candidaților angajați pentru verificarea parcurgerii etapelor procesului de recrutare prin intermediul sistemului nostru online pentru candidaturi/cariere de către persoanele care aplică la poziții din cadrul companiei, precum și în scopul calculării și acordării bonusurilor de recomandare, în situația în care ai fost recomandat de către un angajat Kaufland. Baza juridică pentru această prelucrare a datelor o constituie art. 6 alin. 1 f) GDPR. Interesul legitim al Grupului Kaufland este justificat de intenția societății de a oferi o modalitate unitară, ușoară și transparentă de a aplica la pozițiile vacante din cadrul Kaufland, menținând și crescând astfel gradul de satisfacție al angajaților. Efectiv, datele pe care ni le transmiți prin mijloacele enumerate mai sus, vor fi introduse în sistemul nostru pentru candidaturi, de către un angajat al nostru. Dacă decizi și ai posibilitatea să îți creezi singur un cont în sistemul online pentru candidaturi, devin aplicabile informațiile de la punctul 3.

Beneficiari / Categorii de beneficiari:

În principiu, excludem transmiterea datelor către terți care nu fac parte din Grupul Kaufland. În mod excepțional, există posibilitatea ca datele să fie prelucrate în numele nostru de persoane împuternicite în acest scop. Acestea sunt atent selecționate, sunt auditate de către noi și obligate contractual în conformitate cu articolul 28 din GDPR.

De asemenea, poate interveni necesitatea transmiterii unor părți ale solicitării tale către alte societăți Kaufland (de ex. societatea Kaufland la care se referă solicitarea ta) pentru a putea prelucra solicitarea ta. În aceste cazuri, solicitarea este anonimizată în prealabil, astfel încât terții să nu poată face nicio legătură cu tine. Cu toate acestea, în cazuri individuale, poate fi necesar să transmiți informațiile tale personale pentru a putea procesa în continuare solicitarea ta.

În cazul unei angajări planificate, documentele cererii în cauză sunt transmise consiliului de lucrări responsabil în conformitate cu cerințele legale, pentru ca acesta din urmă să își poată exercita efectiv drepturile legale de participare. Acest lucru se aplică numai în cazul în care există un consiliu de lucrări în cadrul societății Kaufland în care se solicită recrutarea.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare:

Toate datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi în cadrul solicitărilor prin intermediul acestei pagini web sau prin e-mail vor fi șterse, respectiv anonimizate în mod sigur în decursul a cel mult 90 de zile de la data transmiterii răspunsului final către tine. Această procedură se datorează faptului că, după transmiterea unui răspuns, mulți vizitatori ai paginii web ne mai contactează încă o dată în legătură cu același subiect. În acest scop trebuie să avem posibilitatea de a face referire la corespondența anterioară. De aceea păstrăm documentele tale pentru un termen de 90 de zile. Din experiența noastră, după această perioadă, de regulă, nu mai sosesc alte întrebări legate de răspunsurile noastre. Dacă îți afirmi drepturile în calitate de persoană vizată, datele tale personale vor fi stocate timp de 3 ani după răspunsul final pentru a dovedi că ți-am furnizat informații complete și că cerințele legale sunt respectate.

După crearea contului în sistemul online, trebuie să știi că datele tale aferente contului și proceselor de recrutare la care ai participat vor fi stocate și prelucrate în condițiile pe care le vei regăsi enumerate mai jos, începând cu punctul 3.

3. Sistem online pentru candidaturi

Grupul Kaufland este mereu în căutare de angajați calificați și motivați. Te rugăm să ai în vedere faptul că acele candidaturi pe care ni le trimiți prin e-mail se transmit fără criptare. De aceea, te rugăm să folosești în mod exclusiv sistemul nostru online pentru candidaturi.

Există două modalități prin care poți aplica în sistemul nostru online pentru candidaturi. Te poți conecta și crea propriul profil cu o parolă personală. Acest lucru îți permite să vizualizezi statusul candidaturii, să trimiți documente ulterior, să modifici ulterior datele sau să retragi aplicația. În cazul unei candidaturi fără autentificare, ne furnizezi doar datele necesare pentru candidatură, dar nu ai acces direct la contul tău. Dacă dorești, poți vizualiza, edita și gestiona profilul tău aici. Acest lucru este posibil în orice moment prin solicitarea unei parole (înregistrare / autentificare: faci clic pe "Am uitat parola" și introduci adresa ta de e-mail). Pentru ambele tipuri de trimitere a candidaturii, aceleași date vor fi colectate și transmise la noi.

Scopul prelucrării de date / Bază juridică/ Mod de funcţionare:

În sistemul nostru online pentru candidaturi îți poți crea un profil cu o parolă personală. Toate datele și atașamentele pe care le stochezi în profilul tău și pe care le transmiți împreună cu candidatura vor fi prelucrate de noi în mod exclusiv în scopul procesării candidaturii transmise prin intermediul profilului tău. De asemenea, datele tale pot fi prelucrate și în scop statistic pentru generarea unor rapoarte lunare care cuprind numele și prenumele candidaților angajați pentru verificarea parcurgerii etapelor procesului de recrutare prin intermediul sistemului nostru online pentru candidaturi/cariere de către persoanele ce aplică la poziții din cadrul companiei, precum și în scopul calculării și acordării bonusurilor de recomandare, în situația în care ai fost recomandat de către un angajat Kaufland.

Baza juridică în acest sens este:

-        Pentru Germania

Art. 26 alin. 1 para 1 din Legea federală privind protecția datelor (BDSG), republicată, coroborată cu art. 88 GDPR.

-        Pentru Cehia

Art. 88 GDPR.

-        Pentru Slovacia

Art. 11 din Legea Nr. 311/2001 – Codul muncii, coroborat cu art. 88 GDPR.

-        Pentru Croația

Articolul 6 alin. 1 (f) din Regulamentul general privind protecția datelor

-        Pentru Polonia

Art. 22 din Codul muncii și art. 6 alin. 1 (b) GDPR.

-        Pentru România

În ceea ce privește colectarea datelor, temeiul este reprezentat de Art. 6 alin. (1) lit. b, teza a II-a din RGPD, iar în ceea ce privește operațiunile de prelucrare în scopuri de analiză statistică și pentru calcularea bonusurilor de recomandare, temeiul este Art. 6 alin. 1 f) GDPR.

-        Pentru Bulgaria

Art. 88 GDPR.

În cazul în care mai acorzi un alt consimțământ specific, baza juridică pentru transmiterea mai departe a candidaturii tale o constituie art. 6 alin. 1 a) GDPR. Pentru transmiterea online a datelor tale pentru candidatură prin intermediul acestui sistem folosim un procedeu de criptare, astfel încât datele tale să fie protejate împotriva accesării neautorizate.

Beneficiari / Categorii de beneficiari:

Fără un consimțământ separat sau fără transmiterea unei candidaturi concrete, datele profilului tău pot fi vizualizate doar de către tine.

Recrutorii responsabili pentru postul care trebuie ocupat vor putea accesa datele tale de candidatură doar dacă elaborezi și ne transmiți o candidatură concretă prin intermediul profilului tău. Doar dacă ne acorzi un consimțământ specific prin intermediul sistemului (prin marcarea persoanelor care să poată vizualiza profilul tău), profilul tău va fi luat în considerare și în cazul altor anunțuri pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul Grupului Kaufland, în conformitate cu calificările și interesele tale. În afară de aceste cazuri nu vom transmite niciodată candidatura ta către terți din afara Grupului Kaufland.

Dacă ți-ai dat consimțământul pentru includerea în Talent Community Kaufland (sub forma unui consimțământ activ), profilul tău poate fi, de asemenea, atribuit Talent Community-ului nostru și luat în considerare pentru viitoarele anunțuri de recrutare în funcție de calificările tale. Această transmitere are loc după examinarea individuală de către noi.

Baza legală pentru prelucrarea datelor în contextul Talent Community este consimțământul tău în conformitate cu art. 6 alin. 1 a) GDPR.

Dreptul de accesare a Talent Community este acordat numai recrutorilor din țara respectivă. Stocarea în Talent Community depinde de criteriile generale de ștergere pentru profilul tău.

În principiu, datele tale nu vor fi transmise în țări din afara UE, în afară de cazul în care candidezi pentru posturi Kaufland din afara UE sau dacă ți-ai dat acordul explicit pentru includerea profilului tău în baza de date care conține candidaturile, astfel încât recrutorii din toate țările Kaufland să poată verifica potrivirea datelor tale cu descrierile posturilor vacante. Baza juridică pentru transferul de date în aceste cazuri o va constitui acordul tău dat în conformitate cu art. 6 alin. 1 a) GDPR.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare:

Datele unei candidaturi concrete se vor anonimiza după finalizarea procesului de candidatură în conformitate cu legislația națională în vigoare. Anonimizarea datelor de candidatură se realizează astfel:

-        Pentru Germania, Polonia și Republica Cehă

după 90 de zile.

-        Pentru Croația, România și Slovacia

după 365 de zile de la finalizarea procesului de recrutare și selecție și ștergerea în termen de un an de la acelaşi termen.

-        Pentru Bulgaria

după 180 de zile.

Profilul tău din sistemul nostru online pentru candidaturi și datele salvate în acesta rămân stocate în sistem indiferent de existența unei candidaturi concrete active. Astfel, ai posibilitatea să candidezi online și pentru alte posturi în cadrul Grupului Kaufland sau de a primi notificări corespunzătoare după ce ați fost acceptat în Talent Community. După perioada menționată mai sus în care profilul tău a fost inactiv și nicio candidatură nu se mai află în curs de procesare, profilul tău va fi șters automat.

Ștergerea se va efectua astfel:

-      Pentru Germania, Polonia, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, România şi Slovacia după 12 luni.

Profilul poate fi șters însă oricând și de către tine. Dacă la momentul respectiv ai candidaturi actuale aflate în curs de procesare, acestea vor fi retrase și profilul tău va fi șters. În acest caz, ștergerea profilului se realizează imediat și anonimizarea datelor de candidatură cu caracter personal se realizează după expirarea termenului de ștergere legal menționat mai sus.

Pentru a asigura calitatea procesului nostru de aplicare, este posibil să îți folosim adresa de e-mail după finalizarea procesului de selecție pentru a-ți trimite o invitație la un sondaj privind experiența candidaților în procesul de recrutare și selecție. Participarea la sondaj este voluntară, iar răspunsurile sunt colectate și evaluate anonim. Datele tale referitoare la adresa de email sunt prelucrate în baza articolului 6 paragraful 1 litera f) GDPR. Interesul nostru legitim pentru prelucrarea datelor constă în colectarea experienței și opiniilor cu privire la procesul de aplicare și utilizarea acesteia ca o sursă importantă de informații pentru a proiecta și a îmbunătăți procesul.

4. Agent de job-uri

După ce vei introduce în fereastra noastră de căutare denumirea ocupației și/sau locul de muncă care se potrivesc intereselor tale, poți opta ca la intervale de o regularitate aleasă de tine agentul nostru de job-uri să îți transmită oferte de locuri de muncă potrivite prin e-mail. Scopul prelucrării de date în cazul în care te abonezi la agentul de job-uri Kaufland, în calitate de serviciu de informare, îl constituie informarea abonaților cu privire la ofertele disponibile de locuri de muncă în cadrul Grupului Kaufland în vederea pregătirii/facilitării unor eventuale candidaturi. Baza juridică pentru prelucrarea de date în cadrul transmiterii acestui newsletter de informare cu privire la job-uri o va constitui acordul tău dat în conformitate cu art. 6 alin. 1 a) GDPR.

În măsura în care te abonezi la agentul de job-uri gratuit al Kaufland, îți dai acordul să prelucrăm adresa ta de e-mail și informațiile opționale referitoare la criteriile locului de muncă urmărit de tine (de ex. domeniul de activitate, modul de începere a serviciului sau programul de lucru), cu scopul de a te informa prin e-mail despre ofertele de locuri de muncă care ți se potrivesc. Adresa ta de e-mail și criteriile locului de muncă nu vor fi transmise mai departe. Poți să îți retragi oricând acordul, autentificându-te cu profilul tău și ștergând agentul de job-uri.

5. Prelucrarea datelor în cazul utilizării funcțiilor de „Partajare”

Din motive ce țin de protecția datelor ne-am decis în mod conștient să nu implementăm în mod direct în sistemul nostru online pentru candidaturi funcția de „partajare” oferită de diverse rețele de socializare sub forma unor plug-inuri de social media. De aceea, funcțiile de „Partajare” care apar pe această pagină sunt implementate doar sub forma unor link-uri. Link-ul face trimitere la paginile rețelelor sociale doar într-o nouă fereastră a navigatorului. Prin simpla accesare a acestei pagini, în principiu, nu se vor transmite date către furnizorii de servicii de social media. Astfel, realizarea unui profil de către terți este exclusă. Nu dorim însă să-i privăm de aceste posibilități pe acei vizitatori care doresc să „partajeze” ofertele cu locurile de muncă disponibile pe pagina noastră web cu rețeaua de socializare pe care o folosesc. Doar în măsura în care apeși pe respectivul buton de „partajare” și te autentifici la serviciul de social media se va realiza un transfer de date către furnizorul rețelei de socializare alese de către tine.

Scopul prelucrării de date / Bază juridică:

Baza juridică pentru prelucrarea datelor care intervine odată cu utilizarea funcției de „partajare” o constituie art. 6 alin. 1 a) GDPR și anume consimțământul.

Beneficiari / Categorii de beneficiari:

„Partajarea” conținuturilor acestei pagini web poate conduce la o posibilă transmitere a anumitor date către furnizorul serviciului de social media, ca de exemplu:

-        Adresa paginii noastre web

-        Data și ora accesării paginii web, respectiv a utilizării butonului de partajare

-        Informații despre navigatorul utilizat și despre sistemul de operare utilizat

-        Adresa ta IP actuală

-        Conținutul partajat de tine

Conținuturile partajate (posturile vacante) vor putea fi vizualizate și de către alți utilizatori ai aceleași rețele de socializare, în funcție de setările de protecție a datelor pe care le-ai activat pentru contul tău. Dacă la data utilizării butonului de partajare ești deja logat la serviciul de social media aferent, furnizorul acestuia are posibilitatea ca în baza datelor menționate mai sus să determine numele tău de utilizator și eventual chiar și numele tău adevărat. Aceste date pot fi prelucrate de către furnizor și în țări din afara Uniunii Europene. Nu avem nicio influență asupra volumului, felului și scopului prelucrării de date efectuate de respectivul furnizor. Te rugăm să ai în vedere faptul că furnizorii de servicii social media sunt în stare să realizeze profiluri de utilizator pseudonimizate și chiar individualizate cu ajutorul datelor menționate mai sus.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare:

Durata de afișare a conținuturilor partajate de tine depinde de setările privind protecția datelor care au fost activate pentru contul tău deschis la respectiva rețea de socializare, respectiv de prevederile acesteia privind protecția datelor. Grupul Kaufland nu are nicio posibilitate de a influența aceste aspecte.

6. Utilizarea Cookie-urilor

În sistemul nostru online pentru candidaturi folosim așa numite „cookie”-uri. Cookie-urile sunt mici fișiere de text care la vizitarea acestei pagini web se trimit de serverul nostru web către terminalul tău (PC, notebook, smart phone sau tabletă) și se salvează în navigatorul de internet pe care îl folosești. Cookie-urile folosite pot îndeplini diferite funcții. Următoarele subsecțiuni îți vor oferi informații despre scopurile individuale ale diferitelor cookie-uri utilizate.

Poți seta navigatorul tău și în așa fel încât acesta să te informeze despre plasarea de cookie-uri. Procedând astfel, folosirea cookie-urilor va deveni transparentă pentru tine. În plus, poți adapta setările navigatorului tău în așa fel încât să nu accepte în general cookie-uri sau să refuze doar cookie-uri care aparțin anumitor furnizori. Vrem să îți atragem însă atenția asupra faptului că funcționalitatea sistemului nostru online pentru candidaturi poate fi afectată printr-o asemenea setare.

6.1. Utilizarea Indeed Conversation Tracking

Acest site utilizează și un instrument de analiză web al companiei Indeed (Indeed Ireland Operations, Ltd., Strada Stephen's Green, nr. 124, Dublin 2, Irlanda). Pentru analiza utilizării paginii web şi a Indeed.com (dacă este cazul), Indeed va colecta şi evalua anumite date, pe care le transmite browser-ului tău. Printre datele colectate se numără şi numărul de click-uri al utilizatorului, începând cu deschiderea anunţului de recrutare și până la încheierea procesului de aplicare, adică trimiterea formularului de aplicare. Pentru a colecta aceste date, Indeed poate să folosească unul sau mai multe cookies. Adresa IP repartizată la momentul respectiv calculatorului tău, precum şi un indicativ specific browser-ului tău se transmit, de asemenea. Adresa IP este folosită cu scopul recunoaşterii sesiunii şi pentru geo-localizare (până la nivel de oraş).

Scopul prelucrării de date / Bază juridică:

Următoarele informații se colectează la utilizarea sistemului nostru online pentru candidaturi:

-        Adresa de e-mail criptată și ID-ul utilizatorului

-        Completarea automată a adresei de e-mail

Aceste informații sunt necesare pentru cookie-urile de sesiune cu scopul de a asigura funcționalitatea căutării după locuri de muncă. Datele prelevate nu se utilizează pentru identificarea personală a utilizatorilor acestei pagini web. Datele de utilizare stocate în cookie nu se vor corela nici cu date cu caracter personal prin intermediul purtătorului pseudonimului.

Baza juridică pentru această prelucrare de date, stocare de date și utilizare a cookie-ului este:

-        Pentru Germania

Art. 6 alin. 1 f) GDPR.

-        Pentru Cehia

Legea nr. 127/2005 Slg. privind comunicarea electronică.

-        Pentru Slovacia

Art. 55 punctul 5 din Legea nr. 351/2011 privind comunicarea electronică.

-        Pentru Croația

Art. 6 alin. 1 f) GDPR.

-        Pentru Polonia

Art. 6 alin. 1 lit. f) RODO.

-        Pentru România

Art. 8 din Legea 506/2004.

-        Pentru Bulgaria

Art. 6 alin. 1 f) GDPR.

Durata de stocare / criterii pentru stabilirea duratei de stocare în cazul cookie-urilor:

Cookie-urile de sesiune se vor șterge după încheierea sesiunii tale de navigare pe internet (închiderea programului browserului).

7. Criptarea

Implementăm măsuri tehnice și organizatorice de siguranță pentru a-ți proteja datele într-o manieră cât mai cuprinzătoare față de accesările nedorite. În afară de asigurarea mediului de operare, folosim și procedee de criptare. Informațiile indicate de tine se transmit în formă criptată prin intermediul unui protocol SSL (Secure Socket Layer) și se verifică din punct de vedere al autenticității pentru a preîntâmpina un abuz de date din partea unor terți. Vei recunoaște această criptare prin faptul că în bara de stare a navigatorului tău simbolul lacătului este reprezentat în stare încuiată și rândul adresei începe cu „https”.

8. Drepturile persoanelor vizate

În conformitate cu art. 15 alin. 1 UE GPDR beneficiezi de dreptul de a primi oricând și în mod gratuit informații despre datele tale cu caracter personal stocate la societatea Kaufland, la care ți-ai depus candidatura.

În plus, în conformitate cu art. 16 GDPR beneficiezi de dreptul de a solicita rectificarea datelor incorecte stocate despre tine.

În cele din urmă, în conformitate cu art. 17 RGPD beneficiezi de dreptul de a solicita ștergerea datelor dacă nu ni se mai permite stocarea respectivelor date (de ex. fiindcă datele nu mai sunt necesare pentru luarea deciziei privind angajarea sau fiindcă ai retras un consimțământ dat anterior).

De asemenea, în conformitate cu art. 18 GDPR ai dreptul să soliciți restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal.

În măsura în care prelucrarea de date se bazează pe articolul 6 alin. 1 e) sau f) GDPR, beneficiezi de un drept de opoziție în conformitate cu art. 21 GDPR. Dacă te opui unei prelucrări a datelor, aceasta nu se va mai realiza pe viitor. Acest lucru nu este valabil în cazul în care operatorul demonstrează că motivele legitime și imperioase care justifică prelucrarea primează asupra intereselor persoanei vizate legate de opoziție.

În măsura în care datele prelucrate au fost puse la dispoziție de tine, beneficiezi de un drept la portabilitatea datelor în conformitate cu art. 20 GDPR.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe un acord dat în conformitate cu art. 6, alin. 1 a) sau art. 9, alin. 2 a) GDPR, ai posibilitatea de a îți retracta oricând acordul cu efect pentru viitor. Legalitatea prelucrării de până la acea dată nu va fi afectată de o asemenea retractare. Te rugăm să ai în vedere, că retractarea acordului tău va avea drept consecință ștergerea imediată a profilului tău din sistemul nostru online pentru candidaturi, iar toate candidaturile aflate în faza de prelucrare vor fi retrase și anonimizate.

În cazurile amintite mai sus, în cazul în care ai întrebări sau reclamații te rugăm să te adresezi în scris sau prin e-mail persoanei însărcinate cu protecția datelor.

Fiecare persoană vizată beneficiază - pe lângă dreptul său de a apela la o cale de atac administrativă sau juridică - și de un drept de contestație la o autoritate de supraveghere, dacă persoana vizată este de părere că prelucrarea datelor sale cu caracter personal contravine prevederilor GDPR (art. 77 GDPR). În scopul respectării drepturilor sale, persoana vizată poate apela la o autoritate de supraveghere din statul membru în care își are reședința, în care își are locul de muncă sau unde a avut loc presupusa încălcare.

9. Datele de contact ale persoanei responsabile cu protecția datelor

Poți contacta persoanele însărcinate cu protecția datelor din cadrul societăților individuale ale grupului Kaufland, folosind următoarele date de contact:

- Pentru Germania

datenschutz@ kaufland.de

Adresă:

Kaufland Dienstleistung GmbH & Co. KG

Responsabil cu protecția datelor Kaufland Dienstleistung

Rötelstraße 35

74172 Neckarsulm

- Pentru Republica Cehă

e-mail: oou@kaufland.cz

Poštovní adresa:

Kaufland Česká republika v.o.s.

Bělohorská 2428/203169 00 Praha 6

- Pentru Slovacia

Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Law and Compliance

Adresa: Trnavská cesta 41/A, 831 04 Bratislava

E-mail: dataprotection@kaufland.sk

- Pentru Croaţia.

E-mail: gdpr@kaufland.hr

Adresa.:

Kaufland Hrvatska k.d.

Službenik za zaštitu podataka

Donje Svetice 14

10 000 Zagreb

- Pentru Polonia

Kaufland Polska Markety sp. z o.o. sp. k.

e-mail: daneosobowe@kaufland.pl

Adresa:

al. Armii Krajowej 47

50-541 Wrocław

- Pentru România

E-mail: protectiadatelor@kaufland.ro

Adresa poștală:

Kaufland România, Bd. Barbu Văcărescu 120-144, sectorul 2 , București

În atenția departamentului Protecția Datelor

- Pentru Bulgaria

E-Mail: dataprotection@kaufland.bg

Adresă:

1A Skopje Str

1233, Sofia

II.   Moldova

Politica de Securitate a Datelor cu Caracter Personal

Societatea cu RĂspundere LimitatĂ „KAUFLAND”

    Scopul politicii

Prezenta politică descrie condițiile și modul de desfășurare a activității de prelucrare a datelor cu caracter personal ale salariaților si potențialilor salariați, precum și a măsurilor de securitate și trăsăturile de protecție selectate pentru securitatea datelor.

    Domeniul de aplicare
2.1  Politica reglementează modul în care sunt colectate și prelucrate datele personale, precum și condițiile de utilizare a informatiei respective in cadrul „KAUFLAND” SRL, operator de date cu caracter personal, persoana juridica inregistrata in Republica Moldova, avand adresa juridica la str. Sfatul Tarii 29, Chisinau, IDNO 1016600004811 (denumita in continuare, in mod generic, „Kaufland”, „Operatorul” sau „Compania”, dupa caz).

2.2  Aceasta politica se aplica datelor personale ale salariatilor si potentialilor salariati ai Companiei (date inregistrate pe suport de hartie si/sau in format electronic) prelucrate si detinute de catre Operator.

2.3  In prezenta politica sunt utilizate urmatoarele notiuni si definitii:

Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

Prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automatizate sau neautomatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, pastrarea, restabilirea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

Stocarea – pastrarea, pe orice fel de suport, a datelor cu caracter personal;

Sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice serie structurata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;

Utilizator - orice persoana care actioneaza sub autoritatea Operatorului, respectiv a reprezentantului sau permanent, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal.

    Documente de referință

3.1.      Conventia pentru protectia persoanelor referitor la prelucrarea automatizata a datelor cu caracter personal, incheiata la Strasbourg la 28 ianuarie 1981, si ratificata de Republica Moldova prin Hotararea Parlamentului nr. 483 din 2 iulie 1999;

3.2.      Constitutia Republicii Moldova;

3.3.      Legea nr. 133  din 8 iulie 2011 privind protectia datelor cu caracter personal;

3.4.      Legea nr. 71 din 22 martie 2007 cu privire la registre;

3.5.      Legea nr. 982 din 11 mai 2000 privind accesul la informatie;

3.6.      Hotarirea Guvernului nr. 1123 din 14 decembrie 2010 privind aprobarea Cerintelor fata de asigurarea securitatii datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora in cadrul sistemelor informationale de date cu caracter personal. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=337094

    Responsabilități

4. 

Principala responsabilitate in elaborarea, implementarea si monitorizarea aplicarii prevederilor prezentei politici revine Companiei.

    Descrierea procedurilor de prelucrare si de securitate

5.1.      Cerintele minime de securitate a datelor cu caracter personal

Prezenta Politica privind securitatea prelucrarilor de date cu caracter personal aplicabila la nivelul Kaufland reglementeaza masurile tehnice si organizatorice necesare pentru pastrarea confidentialitatii si integritatii datelor cu caracter personal pe care le colecteaza.

In cadrul Companiei securitatea prelucrarilor de date cu caracter personal se va face numai cu respectarea si observarea stricta a urmatoarelor dispozitii:

5.1.1. Autorizarea accesului fizic

Accesul in sediile/oficiile/birourile ori spatiile unde sunt amplasate sistemele informationale si sau registrele ce contin date cu caracter personal este restrictionat, fiind permis doar persoanelor care au autorizatia necesara si doar in timpul orelor de program, conform listei si insemnelor corespunzatoare pentru preintampinarea accesului persoanelor neautorizate.

5.1.2. Administrarea si monitorizarea accesului fizic

Operatorul asigura administrarea si monitorizarea accesului fizic in toate punctele de acces la sistemele informationale si/sau a registrelor de date cu caracter personal, inclusiv reactioneaza la incalcarea regimului de acces.

Accesul vizitatorilor (persoanelor terte) se va asigura in conformitate cu regulile prevazute de legislatia in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

5.1.3. Asigurarea protectiei datelor cu caracter personal

Salariatii care in activitatea sa profesionala intra in contact cu date considerate cu caracter personal sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor si sa respecte intocmai prevederile Legii nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal.

Dispozitiile prezentului articol se aplica, in acelasi mod, pentru toate informatiile detinute de Operator referitoare la terti, despre care salariatul ia cunostinta in cadrul activitatii sale.

5.1.4. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal fara consimtamantul subiectului datelor cu caracter personal, cu exceptia cazurilor în care prelucrarea este necesara pentru:

-         executarea unui contract la care subiectul datelor cu caracter personal este parte sau pentru luarea unor masuri inaintea incheierii contractului, la cererea acestuia;

-         indeplinirea unei obligatii care ii revine Operatorului conform legii;

-         protejarea vietii, integritatii fizice sau a sanatatii subiectului datelor cu caracter personal;

-         executarea sarcinilor de interes public;

-         realizarea unui interes legitim al Operatorului sau al tertului caruia ii sunt dezvaluite datele cu caracter personal, cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale subiectului datelor cu caracter personal;

-         scopuri statistice, cu conditia ca datele cu caracter personal sa ramana anonime pe toata durata prelucrarii, cu un alt scop decat cel legal, necesar indeplinirii sarcinii respective.

La încheierea operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, daca subiectul acestor date nu si-a dat consimtamantul pentru o alta destinatie, pentru stocare sau pentru o prelucrare ulterioara, acestea vor fi:

-         distruse; sau

-         transferate unui alt operator, cu conditia ca Compania sa garanteze faptul ca prelucrarile ulterioare au scopuri similare celor in care s-a facut prelucrarea initiala; sau

-         transformate in date anonime si stocate exclusiv in scopuri statistice; alte scopuri prevăzute de lege.

5.1.5. Modificari ale datelor personale

Colectarea datelor cu caracter personal ale salariatilor si potentialilor salariati se face in scopul indeplinirii obligatilor ce ii revin Operatorului in temeiul legislatiei in vigoare, dar si in vederea oferirii protectiei salariatilor si potentialilor salariati si pentru gestionarea eficienta a personalului, in scopul asigurarii unor servicii de calitate.

Toate datele cu caracter personal ale salariatilor si potentialilor salariati vor fi tratate strict confidential. Aceasta obligatie este valabila pentru toti salariatii Operatorului care intra in mod direct sau indirect în posesia acestor date.

5.1.6. Identificarea si autentificarea utilizatorului

Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal detinuta de Companie, trebuie sa se identifice. Identificarea se va face prin introducerea unui cont de utilizator (sau „user-name”) si a parolei asociate respectivului cont de utilizator

Fiecarui utilizator ce i se va permite accesul la bazele de date cu caracter personal ale Kaufland va avea propriul sau user-name si parola, care vor fi unice la nivelul Companiei.

Kaufland administreaza si gestioneaza conturile de utilizator (si implicit parolele asociate) tinind cont de prezenta Politica.

Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de persoana responsabila a Kaufland.

Drepturile de acces ale utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal sunt revizuite cu regularitate pentru asigurarea faptului ca nu au fost acordate drepturi de acces neautorizate (cel putin fiecare 6 luni) si dupa oricare schimbare de statut al utilizatorului.

Accesul la functiile de securitate ale sistemelor informationale de date cu caracter personal si la datele acestora este acordat in mod special doar persoanei responsabile a Operatorului, desemnata conform prevederilor prezentei Politici.

5.1.7. Tipul de acces

Utilizatorii vor accesa numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu

Departamentul care asigura suportul tehnic va putea avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale si numai cu aprobarea prealabila expresa a persoanei responsabile a Operatorului, cu informarea subiectului datelor cu caracter personal respectiv (ale carui date vor fi accesate) si cu perfectarea documentara corespunzatoare a fiecarui caz de acces.

Operatorul va implementa modalitati stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal

5.1.8. Colectarea datelor cu caracter personal

Operatorul colecteaza informatia direct de la salariati si potentiali salariati (persoane fizice subiecti ai datelor cu caracter personal) cu informarea acestora despre categoriile de date si scopul prelucrarii acestora.

Tinind cont de specificul Operatorului si de sfera de activitate a acestuia, precum si de conditiile stabilite de legislatia in vigoare aplicabile domeniului respectiv, Operatorul prelucreaza date personale speciale, si anume cele referitoare la starea de sanatate a salariatilor sai si potentialilor salariati. Aceasta cerinta este necesara datorita specificului activitatii sale. In temeiul legislatiei privind supravegherea de stat a sanatatii publice, Operatorul este obligat sa verifice corespunderea starii de sanatate a salariatilor sai si potentialilor salariati, atat la angajare, cit si ulterior periodic o data pe an. Din aceste considerente, prelucrarea acestor categorii de date tine nemijlocit de domeniul activitatii Kaufland, precum si de siguranta salariatului si potentialului salariat si a integritatii sale fizice.

In conformitate cu prevederile Legii privind protectia datelor cu caracter personal, subiectul datelor cu caracter personal este informat asupra drepturilor pe care le are in legatura cu prelucrarea datelor sale personale, in special despre:

-         dreptul de acces la datele cu caracter personal;

-         dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal;

-         dreptul de opozitie al subiectului datelor cu caracter personal;

-         dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale;

-         accesul la justitie;

-         altele.

Operatorul va prelucra datele personale in exclusivitate in scopul indeplinirii prevederilor legislatiei in vigoare (inclusiv, dar fara a se limita la respectarea prevederilor regulatorii, standardelor profesionale, regulamentelor interne).

Kaufland va desemna utilizatorii autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational, urmand ca orice modificare a datelor cu caracter personal sa fie efectuata numai de catre respectivii utilizatori autorizati desemnati de Companie.

Datele personale ale salariatilor sunt supuse urmatoarelor metode de prelucrare: colectare, inregistrare, organizare, stocare, pastrare, restabilire, adaptare ori modificare, extragere, consultare, utilizare, dezvaluire prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturare ori combinare, blocare, stergere sau distrugere, transmitere catre autoritatile publice competente in conformitate cu legislatia in vigoare, transmitere catre si acordarea accesului la alte companii afiliate cu Operatorul si alte entitati subcontractate, inclusiv transmitere transfrontaliera.

Datele personale pot fi dezvaluite, în conditiile legii, catre subiectii datelor cu caracter personal, autoritati publice centrale/locale, servicii sociale sau de sanatate, reprezentantii legali ai subiectilor datelor cu caracter personal, alte companii afiliate cu Operatorul, partenerii contractuali ai Operatorului, alte entitati care ofera garantii suficiente de protectie a datelor personale.

In conditiile in care, legislatia Republicii Moldova nu contine prevederi speciale cu privire la termenul de prelucrare a datelor personale, Operatorul respecta principiile de prelucrare corecta a datelor. Subiectul datelor este informat despre termenul de pastrare si stocare a datelor. Operatorul va pastra si va prelucra datele personale ale salariatului pe o perioada de 75 de ani din momentul colectarii/obtinerii acestor date.

În conformitate cu prevederile legislatiei, Operatorul stocheaza date cu caracter personal pe suport de hartie si in format electronic.

In cazul in care partile terte vor avea necesitati de afaceri pentru colectarea informatiei despre salariatii Operatorului, Operatorul va informa salariatii si potentialii salariati cu privire la limitele si conditiile de securitate impuse partii terte cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Kaufland va dezvalui informatii cu privire la salariati catre parti terte doar in conditiile si prin mijloacele corespunzatoare, astfel cum este cerut/autorizat in conformitate cu prevederile legislatiei.

5.1.9. Executia copiilor de siguranta

La nivelul Kaufland se realizeaza lunar copii de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate.

5.1.10.  Calculatoarele si terminalele de acces

Calculatoarele si alte terminale de acces sunt instalate in incaperi cu acces delimitat, care se pot incuia.

Totodata, in cazul monitoarelor pe al caror ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada de maxim 15 (cincisprezece) minute, sesiunea de lucru se inchide automat.

Terminalele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, sunt pozitionate astfel incat nu pot fi vazute de public si dupa o perioada de maxim 5 (cinci) minute in care nu se actioneaza asupra lor, acestea se ascund automat.

5.1.11.  Fisierele de acces

Orice accesare a bazei de date cu caracter personal este inregistrata fie intr-un fisier de acces (sau „log” in cazul prelucrarilor automate), fie intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal.

In cazul prelucrarilor automate toate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata.

Kaufland va pastra fisierele de acces cel putin 2 (doi) ani.

5.1.12.  Sistemele de telecomunicatii

Kaufland efectueaza periodic (o data la 6 luni) controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii.

Sistemul de telecomunicatii al Kaufland este astfel conceput incat datele cu caracter personal nu pot fi interceptate sau transmise de oriunde. Ca si masura alternativa de siguranta, utilizatorul este obligat sa foloseasca metoda de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal existenta la nivelul Kaufland la data transmiterii.

De asemenea, prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal in cazurile strict necesare.

5.1.13.  Instruirea personalului

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor, Kaufland ii informeaza pe acestia cu privire la:

(i)       prevederile Legii nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal;

(ii)      cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal stabilite de prezenta Politica; precum si

(iii)    riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.

Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal sunt instruiti de catre Companie asupra confidentialitatii acestora si sunt avertizati prin mesaje care apar pe monitoare in timpul activitatii.

Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

Personalul care asigura exploatarea sistemelor informationale si/sau a registrelor de date cu caracter personal trece, minimum o data pe an, instruirea corespunzatoare referitor la responsabilitatile si obligatiile in cazul executarii actiunilor de gestionare si reactionare la incidentele de securitate din domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

5.1.14.  Folosirea calculatoarelor

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) Kaufland a impus urmatoarele masuri:

a)       utilizatorii nu vor folosi programe software care provin din surse externe sau dubioase;

b)       utilizatorii sunt informati in permanenta cu privire la pericolul privind virusii informatici;

c)       Compania are implementat un sistem centralizat, automat de devirusare si de securitate a sistemelor sale informatice precum si utilizeaza mijloace tehnice de constatare a atacurilor, inclusiv care asigura identificarea tentativelor folosirii neautorizate a sistemelor informationale sau de preluare neautorizata a datelor cu caracter personal (Phishing);

d)       toate statiile pe al caror monitor sunt afisate (in special) date cu caracter personal, a fost dezactivata in mod intentionat tasta „Print Screen” pentru a se evita astfel imprimarea respectivelor date, fie aceasta intentionata, fie accidentala.

5.1.15.  Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune in mod expres de catre persoana responsabila a Companiei, in conformitate cu procedurile interne specifice ale Kaufland privind folosirea si distrugerea acestor materiale.

In cazul in care considera de cuviinta si in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, Kaufland isi rezerva dreptul de a impune si alte masuri de securitate suplimentare ce vor face parte integranta din prezenta Politica.

5.1.16.  Incidentele de securitate

Incidentele de securitate a sistemelor informationale de date cu caracter personal se urmaresc si se documenteaza in regim permanent prin mijloace automatizate.

Persoana responsabila de implementarea prezentei Politici efectueaza controale lunare pentru asigurarea respectarii tuturor regulilor de securitate a datelor cu caracter personal. In urma controalelor, daca se constata careva abateri/incidente se intocmeste un raport cu privire la cele stabilite.

Prezenta Politica este revizuita cel putin o data in an si aprobata la cel mai inalt nivel. Ea este adusa la cunostinta utilizatorilor si a salariatilor Operatorului care au tangenta cu prelucrarea datelor cu caracter personal, dar si afisata pe site-ul Operatorului, in versiune rezumata.

5.2. Formular de contact / E-Mail de contact/ Telefon de contact

Scopul prelucrării datelor / Baza legală:

Datele personale pe care ni le trimiteți prin telefon sau e-mail atunci când completați formularele de contact vor fi desigur tratate în mod confidențial. Utilizăm datele dvs. în scopul procesării solicitării dvs, precum și în scop statistic pentru generarea unor rapoarte lunare care cuprind numele și prenumele candidaților angajați pentru verificarea parcurgerii etapelor procesului de recrutare prin intermediul sistemului nostru online pentru candidaturi/cariere de catre persoanele ce aplica la pozitii din cadrul companiei, precum și in scopul calculării și acordării bonusurilor de recomandare, in situatia in care ai fost recomandat de catre un angajat Kaufland. Baza legală a acestei prelucrări a datelor este articolul 5 alineatul 5 litera e) din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal. Interesul legitim al Kaufland constă în intenția companiei de a răspunde solicitărilor vizitatorilor site-ului web pentru a menține și a spori satisfacția acestora.

Beneficiari / Categorii de beneficiari:

Un transfer de date către terțe părți, care nu aparțin grupului Kaufland, este în general exclus. În mod excepțional, este posibil ca datele din atribuirea noastră să fie prelucrate de către procesatori. Aceştia sunt selectaţi cu atenție, verificaţi de noi și obligaţi contractual în conformitate cu articolul 30 alineatul (3) din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

De asemenea, poate fi necesar să trimitem părți din cererea dvs. către alte companii Kaufland (de exemplu, compania Kaufland la care se referă cererea dvs.) pentru a vă procesa solicitarea. Dacă acest lucru este posibil, solicitarea dvs. va fi anonimizată în avans, astfel încât terții să nu poată da nicio indicație despre dvs. În cazuri individuale, poate fi necesar să transmitem mai departe datele dvs. personale pentru a vă procesa solicitarea.

Perioada de stocare / Criterii de determinare a perioadei de stocare:

Toate datele personale pe care ni le transmiteți în timpul solicitărilor prin intermediul acestui site sau prin e-mail vor fi șterse sau anonimizate, în scopul și în condițiile legislației aplicabile, dar cel târziu în termen de 90 de zile de la data transmiterii răspunsul final către dvs. Acest proces se datorează faptului că, după trimiterea unui răspuns, mulți vizitatori ai site-ului ne contactează din nou în legătură cu același subiect. În acest scop, trebuie să avem ocazia să ne referim la corespondența anterioară. Prin urmare, păstrăm documentele pentru 90 zile. Din experiența noastră, de obicei nu există întrebări suplimentare despre răspunsurile noastre după această perioadă. În cazul unui litigiu, datele dvs. personale pot fi stocate timp de 3 ani sau până la încheierea litigiului sau până când se ia o decizie definitivă și irevocabilă pentru a dovedi că v-am furnizat informații complete și că cerințele legale sunt îndeplinite.

5.3. Sistem de aplicații online

Kaufland caută mereu angajați calificați și motivați. Rețineți că aplicațiile pe care ni le trimiteți prin e-mail vor fi trimise necriptate. Prin urmare, vă rugăm să folosiți numai sistemul nostru de aplicații online. Aveți două opțiuni pentru a aplica în sistemul nostru de aplicații online. Vă puteți înregistra / conecta și crea propriul profil cu o parolă personală. În acest caz, puteți vizualiza starea aplicației, trimite documente, modifica datele mai târziu sau retrage cererea. Dacă trimiteți cererea fără înregistrare / autentificare, veți trimite doar datele necesare pentru aplicație, dar nu veți avea acces direct la aplicația dvs. La cererea dvs., puteți vizualiza, edita și gestiona profilul dvs. aici. Acest lucru este posibil în orice moment prin solicitarea unei parole (făcând clic pe "Am uitat parola" și introducând apoi adresa dvs. de e-mail). Pentru ambele tipuri de aplicații, aceleași date și informații sunt colectate și trimise la noi.

Scopul prelucrării datelor / baza legală / modul de procesare:

În sistemul nostru de aplicații online, puteți crea un profil cu o parolă personală sau ne puteți trimite datele dvs. fără autentificare. Toate datele și atașamentele pe care le stocați și le transmiteți împreună cu aplicația vor fi procesate de noi exclusiv în scopul procesării cererii depuse. De asemenea, datele tale pot fi prelucrate și în scop statistic pentru generarea unor rapoarte lunare care cuprind numele și prenumele candidaților angajați pentru verificarea parcurgerii etapelor procesului de recrutare prin intermediul sistemului nostru online pentru candidaturi/cariere de catre persoanele ce aplica la pozitii din cadrul companiei , precum și in scopul calculării și acordării bonusurilor de recomandare, in situatia in care ai fost recomandat de catre un angajat Kaufland.

Baza legală pentru aceasta este:

Pentru Republica Moldova

articolul 5 alineatul 5 litera e) din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

Dacă sunteți de acord cu consimțământul separat, baza legală pentru transmiterea cererii dvs. este articolul 5 alineatul (1) din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru transmiterea online a datelor solicitării dvs. în acest sistem, utilizăm un proces de criptare, astfel încât datele dvs. să fie protejate împotriva accesului neautorizat.

Perioada de stocare / Criterii de determinare a perioadei de stocare:

Datele unei aplicații specifice vor fi anonimizate după finalizarea procedurii de selecție, în conformitate cu scopurile și condițiile stabilite în legislația națională aplicabilă. Anonimizarea datelor aplicației are loc după cum urmează:

Pentru Republica Moldova

după un an

Profilul dvs. în sistemul nostru de aplicații online și datele stocate în acesta rămân stocate în sistem, indiferent de existența unei aplicații active specifice. Acest lucru vă permite să aplicați online pentru alte posturi din cadrul grupului Kaufland. După o anumită perioadă de timp în care profilul dvs. a fost inactiv și aplicațiile nu mai sunt procesate, profilul dvs. va fi șters automat.

Ștergerea va avea loc după cum urmează :

Pentru Republica Moldova

după un an

Cu toate acestea, profilul poate fi șters de dvs. în orice moment. Dacă sunt procesate în prezent aplicațiile dvs. curente, acestea vor fi retrase și profilul dvs. va fi șters. În acest caz, ștergerea profilului are loc imediat și anonimizarea datelor cu caracter personal după expirarea perioadei de ștergere legală de mai sus.

    Utilizarea Indeed Conversation Tracking

Acest site utilizează și un instrument de analiză web al companiei Indeed (Indeed Ireland Operations, Ltd., Strada Stephen's Green, nr. 124, Dublin 2, Irlanda). Pentru analiza utilizării paginii web şi a Indeed.com (dacă este cazul), Indeed va colecta şi evalua anumite date, pe care le transmite browser-ul tău. Printre datele colectate se numără şi numărul de click-uri al utilizatorului, începând cu deschiderea anunţului de recrutare și până la încheierea procesului de aplicare, adică trimiterea formularului de aplicare. Pentru a colecta aceste date, Indeed poate să folosească unul sau mai multe cookies. Adresa IP repartizată la momentul respectiv calculatorului tău, precum şi un indicativ specific browser-ului tău se transmit, de asemenea. Adresa IP este folosită cu scopul recunoaşterii sesiunii şi pentru geo-localizare (până la nivel de oraş).