18.05.2021

Politica de Confidențialitate a Sistemului nostru online pentru candidaturi

Dorim să te simți confortabil și în siguranță atunci când folosești sistemul nostru online pentru candidaturi. Protecția sferei tale private este deosebit de importantă pentru noi, protecția datelor fiind în opinia noastră un indicator calitativ orientat nu numai către clienți, ci și către candidați și angajați. Principiile privind protecția datelor, prezentate mai jos, oferă informații despre modalitatea în care grupul Kaufland prelucrează datele cu caracter personal cu ocazia utilizării sistemului nostru online pentru candidaturi, precum și cu ocazia vizitării paginii noastre web dedicate carierelor.

 

I Moldova

SOCIETATEA CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ „KAUFLAND” POLITICA DE SECURITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

- Chişinău, 2018 -

POLITICA DE SECURITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

1.  Scopul politicii

Prezenta politica descrie conditiile si modul de desfasurare a activitatii de prelucrare a datelor cu caracter personal ale salariatilor si potentialilor salariati, precum si a masurilor de securitate si trasaturile de protectie selectate pentru securitatea datelor.

 

2.  Domeniul de aplicare

2.1.    Politica reglementeaza modul in care sunt colectate si prelucrate datele personale, precum si conditiile de utilizare a informatiei respective in cadrul „KAUFLAND” SRL, operator de date cu caracter personal, persoana juridica inregistrata in Republica Moldova, avand adresa juridica la str. Sfatul Tarii 29, Chisinau, IDNO 1016600004811 (denumita in continuare, in mod generic, „Kaufland”, „Operatorul” sau „Compania”, dupa caz).

 

2.2.    Aceasta politica se aplica datelor personale ale salariatilor si potentialilor salariati ai Companiei (date inregistrate pe suport de hartie si/sau in format electronic) prelucrate si detinute de catre Operator.

 

2.3.  In prezenta politica sunt utilizate urmatoarele notiuni si definitii:

 

Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automatizate sau neautomatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, pastrarea, restabilirea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

 

Stocarea – pastrarea, pe orice fel de suport, a datelor cu caracter personal;

 

Sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice serie structurata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;

 

Utilizator - orice persoana care actioneaza sub autoritatea Operatorului, respectiv a reprezentantului sau permanent, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal.

 

3.  Documente de referinta

3.1. Conventia pentru protectia persoanelor referitor la prelucrarea automatizata a datelor cu caracter personal, incheiata la Strasbourg la 28 ianuarie 1981, si ratificata de Republica Moldova prin Hotararea Parlamentului nr. 483 din 2 iulie 1999;

 

3.2. Constitutia Republicii Moldova;

 

3.3. Legea nr. 133 din 8 iulie 2011 privind protectia datelor cu caracter personal;

 

3.4. Legea nr. 71 din 22 martie 2007 cu privire la registre;

 

3.5. Legea nr. 982 din 11 mai 2000 privind accesul la informatie;

 

3.6. Hotarirea Guvernului nr. 1123 din 14 decembrie 2010 privind aprobarea Cerintelor fata de asigurarea securitatii datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora in cadrul sistemelor informationale de date cu caracter personal.

http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=337094

 

 

4.  Responsabilitati

Principala responsabilitate in elaborarea, implementarea si monitorizarea aplicarii prevederilor prezentei politici revine Companiei.

 

5.  Descrierea procedurilor de prelucrare si de securitate

 

5.1.    Cerintele minime de securitate a datelor cu caracter personal

          Prezenta Politica privind securitatea prelucrarilor de date cu caracter personal aplicabila la nivelul Kaufland reglementeaza masurile tehnice si organizatorice necesare pentru pastrarea confidentialitatii si integritatii datelor cu caracter personal pe care le colecteaza.

          In cadrul Companiei securitatea prelucrarilor de date cu caracter personal se va face numai cu respectarea si observarea stricta a urmatoarelor dispozitii:

 

5.1.1. Autorizarea accesului fizic

          Accesul in sediile/oficiile/birourile ori spatiile unde sunt amplasate sistemele informationale si sau registrele ce contin date cu caracter personal este restrictionat, fiind permis doar persoanelor care au autorizatia necesara si doar in timpul orelor de program, conform listei si insemnelor corespunzatoare pentru preintampinarea accesului persoanelor neautorizate.

 

5.1.2. Administrarea si monitorizarea accesului fizic

Operatorul asigura administrarea si monitorizarea accesului fizic in toate punctele de acces la sistemele informationale si/sau a registrelor de date cu caracter personal, inclusiv reactioneaza la incalcarea regimului de acces.

Accesul vizitatorilor (persoanelor terte) se va asigura in conformitate cu regulile prevazute de legislatia in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

5.1.3. Asigurarea protectiei datelor cu caracter personal

Salariatii care in activitatea sa profesionala intra in contact cu date considerate cu caracter personal sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor si sa respecte intocmai prevederile Legii nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal.

Dispozitiile prezentului articol se aplica, in acelasi mod, pentru toate informatiile detinute de Operator referitoare la terti, despre care salariatul ia cunostinta in cadrul activitatii sale.

5.1.4. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal fara consimtamantul subiectului datelor cu caracter personal, cu exceptia cazurilor în care prelucrarea este necesara pentru:

 

  • executarea unui contract la care subiectul datelor cu caracter personal este parte sau pentru luarea unor masuri inaintea incheierii contractului, la cererea acestuia;
  • indeplinirea unei obligatii care ii revine Operatorului conform legii;
  • protejarea vietii, integritatii fizice sau a sanatatii subiectului datelor cu caracter personal;
  • executarea sarcinilor de interes public;
  • realizarea unui interes legitim al Operatorului sau al tertului caruia ii sunt dezvaluite datele cu caracter personal, cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale subiectului datelor cu caracter personal;
  • scopuri statistice, cu conditia ca datele cu caracter personal sa ramana anonime pe toata durata prelucrarii, cu un alt scop decat cel legal, necesar indeplinirii sarcinii respective.

 

La încheierea operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, daca subiectul acestor date nu si-a dat consimtamantul pentru o alta destinatie, pentru stocare sau pentru o prelucrare ulterioara, acestea vor fi:

 

  • distruse; sau
  • transferate unui alt operator, cu conditia ca Compania sa garanteze faptul ca prelucrarile ulterioare au scopuri similare celor in care s-a facut prelucrarea initiala; sau
  • transformate in date anonime si stocate exclusiv in scopuri statistice; alte scopuri prevăzute de lege.

 

5.1.5. Modificari ale datelor personale

Colectarea datelor cu caracter personal ale salariatilor si potentialilor salariati se face in scopul indeplinirii obligatilor ce ii revin Operatorului in temeiul legislatiei in vigoare, dar si in vederea oferirii protectiei salariatilor si potentialilor salariati si pentru gestionarea eficienta a personalului, in scopul asigurarii unor servicii de calitate.

Toate datele cu caracter personal ale salariatilor si potentialilor salariati vor fi tratate strict confidential. Aceasta obligatie este valabila pentru toti salariatii Operatorului care intra in mod direct sau indirect în posesia acestor date.

 

5.1.6. Identificarea si autentificarea utilizatorului

Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal detinuta de Companie, trebuie sa se identifice. Identificarea se va face prin introducerea unui cont de utilizator (sau „user-name”) si a parolei asociate respectivului cont de utilizator

Fiecarui utilizator ce i se va permite accesul la bazele de date cu caracter personal ale Kaufland va avea propriul sau user-name si parola, care vor fi unice la nivelul Companiei.

Kaufland administreaza si gestioneaza conturile de utilizator (si implicit parolele asociate) tinind cont de prezenta Politica.

Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de persoana responsabila a Kaufland.

Drepturile de acces ale utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal sunt revizuite cu regularitate pentru asigurarea faptului ca nu au fost acordate drepturi de acces neautorizate (cel putin fiecare 6 luni) si dupa oricare schimbare de statut al utilizatorului.

Accesul la functiile de securitate ale sistemelor informationale de date cu caracter personal si la datele acestora este acordat in mod special doar persoanei responsabile a Operatorului, desemnata conform prevederilor prezentei Politici.

5.1.7. Tipul de acces

Utilizatorii vor accesa numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu

Departamentul care asigura suportul tehnic va putea avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale si numai cu aprobarea prealabila expresa a persoanei responsabile a Operatorului, cu informarea subiectului datelor cu caracter personal respectiv (ale carui date vor fi accesate) si cu perfectarea documentara corespunzatoare a fiecarui caz de acces.

Operatorul va implementa modalitati stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal.

 

5.1.8. Colectarea datelor cu caracter personal

Operatorul colecteaza informatia direct de la salariati si potentiali salariati (persoane fizice subiecti ai datelor cu caracter personal) cu informarea acestora despre categoriile de date si scopul prelucrarii acestoraTinind cont de specificul Operatorului si de sfera de activitate a acestuia, precum si de conditiile stabilite de legislatia in vigoare aplicabile domeniului respectiv, Operatorul prelucreaza date personale speciale, si anume cele referitoare la starea de sanatate a salariatilor sai si potentialilor salariati. Aceasta cerinta este necesara datorita specificului activitatii sale. In temeiul legislatiei privind supravegherea de stat a sanatatii publice, Operatorul este obligat sa verifice corespunderea starii de sanatate a salariatilor sai si potentialilor salariati, atat la angajare, cit si ulterior periodic o data pe an. Din aceste considerente, prelucrarea acestor categorii de date tine nemijlocit de domeniul activitatii Kaufland, precum si de siguranta salariatului si potentialului salariat si a integritatii sale fizice.

In conformitate cu prevederile Legii privind protectia datelor cu caracter personal, subiectul datelor cu caracter personal este informat asupra drepturilor pe care le are in legatura cu prelucrarea datelor sale personale, in special despre:

·   dreptul de acces la datele cu caracter personal;

·   dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal;

·   dreptul de opozitie al subiectului datelor cu caracter personal;

·   dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale;

·   accesul la justitie;

·   altele.

Operatorul va prelucra datele personale in exclusivitate in scopul indeplinirii prevederilor legislatiei in vigoare (inclusiv, dar fara a se limita la respectarea prevederilor regulatorii, standardelor profesionale, regulamentelor interne)

Kaufland va desemna utilizatorii autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational, urmand ca orice modificare a datelor cu caracter personal sa fie efectuata numai de catre respectivii utilizatori autorizati desemnati de Companie.

Datele personale ale salariatilor sunt supuse urmatoarelor metode de prelucrare: colectare, inregistrare, organizare, stocare, pastrare, restabilire, adaptare ori modificare, extragere, consultare, utilizare, dezvaluire prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturare ori combinare, blocare, stergere sau distrugere, transmitere catre autoritatile publice competente in conformitate cu legislatia in vigoare, transmitere catre si acordarea accesului la alte companii afiliate cu Operatorul si alte entitati subcontractate, inclusiv transmitere transfrontaliera.

Datele personale pot fi dezvaluite, în conditiile legii, catre subiectii datelor cu caracter personal, autoritati publice centrale/locale, servicii sociale sau de sanatate, reprezentantii legali ai subiectilor datelor cu caracter personal, alte companii afiliate cu Operatorul, partenerii contractuali ai Operatorului, alte entitati care ofera garantii suficiente de protectie a datelor personale.

In conditiile in care, legislatia Republicii Moldova nu contine prevederi speciale cu privire la termenul de prelucrare a datelor personale, Operatorul respecta principiile de prelucrare corecta a datelor. Subiectul datelor este informat despre termenul de pastrare si stocare a datelor. Operatorul va pastra si va prelucra datele personale ale salariatului pe o perioada de 75 de ani din momentul colectarii/obtinerii acestor date.

În conformitate cu prevederile legislatiei, Operatorul stocheaza date cu caracter personal pe suport de hartie si in format electronic.

In cazul in care partile terte vor avea necesitati de afaceri pentru colectarea informatiei despre salariatii Operatorului, Operatorul va informa salariatii si potentialii salariati cu privire la limitele si conditiile de securitate impuse partii terte cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Kaufland va dezvalui informatii cu privire la salariati catre parti terte doar in conditiile si prin mijloacele corespunzatoare, astfel cum este cerut/autorizat in conformitate cu prevederile legislatiei.

5.1.9. Executia copiilor de siguranta

La nivelul Kaufland se realizeaza lunar copii de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate.

 

5.1.10. Calculatoarele si terminalele de acces

 

Calculatoarele si alte terminale de acces sunt instalate in incaperi cu acces delimitat, care se pot incuia.

Totodata, in cazul monitoarelor pe al caror ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada de maxim 15 (cincisprezece) minute, sesiunea de lucru se inchide automat.

Terminalele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, sunt pozitionate astfel incat nu pot fi vazute de public si dupa o perioada de maxim 5 (cinci) minute in care nu se actioneaza asupra lor, acestea se ascund automat.

 

5.1.11. Fisierele de acces

Orice accesare a bazei de date cu caracter personal este inregistrata fie intr-un fisier de acces (sau „log” in cazul prelucrarilor automate), fie intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal.

In cazul prelucrarilor automate toate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata.

Kaufland va pastra fisierele de acces cel putin 2 (doi) ani.

 

5.1.12. Sistemele de telecomunicatii

Kaufland efectueaza periodic (o data la 6 luni) controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii.

Sistemul de telecomunicatii al Kaufland este astfel conceput incat datele cu caracter personal nu pot fi interceptate sau transmise de oriunde. Ca si masura alternativa de siguranta, utilizatorul este obligat sa foloseasca metoda de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal existenta la nivelul Kaufland la data transmiterii.

De asemenea, prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal in cazurile strict necesare.

5.1.13. Instruirea personalului

          In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor, Kaufland ii informeaza pe acestia cu privire la:

(i) prevederile Legii nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal;

(ii) cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal stabilite de prezenta Politica; precum si

(iii) riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.

Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal sunt instruiti de catre Companie asupra confidentialitatii acestora si sunt avertizati prin mesaje care apar pe monitoare in timpul activitatii.

Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

Personalul care asigura exploatarea sistemelor informationale si/sau a registrelor de date cu caracter personal trece, minimum o data pe an, instruirea corespunzatoare referitor la responsabilitatile si obligatiile in cazul executarii actiunilor de gestionare si reactionare la incidentele de securitate din domeniul protectiei datelor cu caracter personal.


5.1.14. Folosirea calculatoarelor

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) Kaufland a impus urmatoarele masuri:

 

a) utilizatorii nu vor folosi programe software care provin din surse externe sau dubioase;

 

b) utilizatorii sunt informati in permanenta cu privire la pericolul privind virusii informatici;

 

c) Compania are implementat un sistem centralizat, automat de devirusare si de securitate a sistemelor sale informatice precum si utilizeaza mijloace tehnice de constatare a atacurilor, inclusiv care asigura identificarea tentativelor folosirii neautorizate a sistemelor informationale sau de preluare neautorizata a datelor cu caracter personal (Phishing);

 

d) toate statiile pe al caror monitor sunt afisate (in special) date cu caracter personal, a fost dezactivata in mod intentionat tasta „Print Screen” pentru a se evita astfel imprimarea respectivelor date, fie aceasta intentionata, fie accidentala.

 

5.1.15. Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune in mod expres de catre persoana responsabila a Companiei, in conformitate cu procedurile interne specifice ale Kaufland privind folosirea si distrugerea acestor materiale.

In cazul in care considera de cuviinta si in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, Kaufland isi rezerva dreptul de a impune si alte masuri de securitate suplimentare ce vor face parte integranta din prezenta Politica.

 

5.1.16. Incidentele de securitate

Incidentele de securitate a sistemelor informationale de date cu caracter personal se urmaresc si se documenteaza in regim permanent prin mijloace automatizate.

Persoana responsabila de implementarea prezentei Politici efectueaza controale lunare pentru asigurarea respectarii tuturor regulilor de securitate a datelor cu caracter personal. In urma controalelor, daca se constata careva abateri/incidente se intocmeste un raport cu privire la cele stabilite.

Prezenta Politica este revizuita cel putin o data in an si aprobata la cel mai inalt nivel. Ea este adusa la cunostinta utilizatorilor si a salariatilor Operatorului care au tangenta cu prelucrarea datelor cu caracter personal, dar si afisata pe site-ul Operatorului, in versiune rezumata.

 

5.2. Formular de contact / Contact prin e-mail / Contact telefonic

 

Scopul prelucrării datelor și temeiul juridic:

Datele personale pe care ni le furnizezi odată cu completarea formularelor de contact, prin telefon sau e-mail, le vom trata, desigur, cu confidențialitate. Folosim datele tale doar în scopul specific de a prelucra solicitarea ta. Baza juridică pentru această prelucrare a datelor o constituie art. 5 alin. (5), lit. e) din Legea nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal. Interesul legitim al Kaufland este dat de intenția societății de a răspunde la solicitările vizitatorilor paginii web, menținând și crescând astfel gradul de satisfacție al acestora.

Beneficiari / Categorii de beneficiari:

În principiu, excludem transmiterea datelor către terți care nu fac parte din Grupul Kaufland. În mod excepțional, există posibilitatea ca datele să fie prelucrate din însărcinarea noastră de către operatori de prelucrare. Aceștia sunt atent selecționați, sunt auditați de către noi și obligați contractual în conformitate cu articolul 30, alin. (3) din Legea nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal.

De asemenea, poate interveni necesitatea transmiterii unor părți ale solicitării tale către alte societăți Kaufland (de ex. societatea Kaufland la care se referă solicitarea ta) pentru a putea prelucra solicitarea ta. Dacă acest lucru este posibil, solicitarea ta va fi anonimizată în prealabil, astfel încât părțile terțe să nu poată face vreo referire la tine. În cazuri individuale, poate fi necesar să îți partajezi informațiile personale pentru a-ți procesa solicitarea.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare:

Toate datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi în cadrul solicitărilor prin intermediul acestei pagini web sau prin e-mail vor fi șterse, respectiv anonimizate, în scopurile și condițiile prevăzute de legislația în vigoare, în mod sigur în decursul a cel mult 90 de zile de la data transmiterii răspunsului final către tine. Această procedură se datorează faptului că, după transmiterea unui răspuns, mulți vizitatori ai paginii web ne mai contactează încă o dată în legătură cu același subiect. În acest scop trebuie să avem posibilitatea de a face referire la corespondența anterioară. De aceea păstrăm documentele tale pentru un termen de 90 de zile. Din experiența noastră, după această perioadă, de regulă, nu mai sosesc alte întrebări legate de răspunsurile noastre. În caz de litigii, datele tale personale pot fi stocate timp de 3 ani sau până la finalizarea litigiului, respectiv emiterea unei decizii definitive și irevocabile, pentru a dovedi că ți-am furnizat informații complete și că sunt îndeplinite cerințele legale.

 

5.3. Sistem online pentru candidaturi

 

Kaufland este mereu în căutare de angajați calificați și motivați. Te rugăm să ai în vedere faptul că acele aplicații pe care ni le trimiți prin e-mail se transmit fără criptare. De aceea, te rugăm să folosești în mod exclusiv sistemul nostru online pentru aplicații. În sistemul nostru online pentru aplicații există două modalități prin care poți aplica. Te poți înregistra/autentifica și crea propriul profil cu o parolă personală. Prin urmare, în acest caz poți vizualiza statutul aplicației tale, poți trimite documente, poți modifica datele mai târziu sau îți poți retrage aplicația. Dacă trimiți aplicația fără înregistrare/autentificare, vei trimite doar datele necesare pentru aplicație, dar nu vei avea acces direct la aplicația ta. La solicitarea ta, poți vizualiza, edita și gestiona profilul tău aici. Acest lucru este posibil în orice moment prin solicitarea unei parole (dând click pe “Am uitat parola” și introducerea ulterioară a adresei tale de e-mail). Pentru ambele modalități de aplicație, aceleași date și informații vor fi colectate și trimise către noi.

Scopul prelucrării de date / Bază juridică/ Mod de funcţionare:

În sistemul nostru online pentru aplicații îți poți crea un profil cu o parolă personală sau să ne trimiți datele tale fără autentificare. Toate datele și anexele pe care le stochezi și pe care le transmiți împreună cu aplicația vor fi prelucrate de noi în mod exclusiv în scopul procesării aplicației transmise. Baza juridică în acest sens este:

Pentru Republica Moldova

art. 5 alin. (5), lit. e) din Legea nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal.

 

În cazul în care mai acorzi un alt consimțământ separat, baza juridică pentru transmiterea mai departe a candidaturii tale o constituie art. 5 alin. (1) din Legea nr. 133/2011 privind protectia datelor cu caracter personal. Pentru transmiterea online a datelor tale pentru candidatură prin intermediul acestui sistem folosim un procedeu de criptare, astfel încât datele tale să fie protejate împotriva accesării neautorizate.

Durata de stocare / Criterii pentru definirea duratei de stocare a datelor:

Datele unei aplicații concrete se vor anonimiza după finalizarea procesului de selecție în conformitate cu scopurile și condițiile prevăzute de legislația națională în vigoare. Anonimizarea datelor de candidatură se realizează astfel:

Pentru Republica Moldova

după un an de zile

Profilul tău din sistemul nostru online pentru aplicații și datele salvate în acesta rămân stocate în sistem indiferent de existența unei aplicații concrete active. Astfel, ai posibilitatea să candidezi online și pentru alte posturi în cadrul Grupului Kaufland. După o anumită perioadă în care profilul tău a fost inactiv și nicio aplicație nu se mai află în curs de procesare, profilul tău va fi șters automat.

Ștergerea se va efectua astfel:

Pentru Republica Moldova

după un an de zile

Profilul poate fi șters însă oricând și de către tine. Dacă la momentul respectiv ai aplicații actuale aflate în curs de procesare, acestea vor fi retrase și profilul tău va fi șters. În acest caz, ștergerea profilului se realizează imediat și anonimizarea datelor cu caracter personal se realizează după expirarea termenului de ștergere legal menționat mai sus.

 

 

II State membre ale Uniunii Europene

 

1. Entitatea responsabilă în sensul art. 4, pct. 7 din Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR):

 

Pentru Germania

Kaufland Dienstleistung GmbH & Co. KG

Rötelstraße 35

74172 Neckarsulm

Telefon: 07132/ 9400

E-mail: karriere@kaufland.de

Pentru Republica Cehă

Kaufland Česká republika v.o.s.

Bělohorská 2428/203169 00 Praha 6

Telefon: +420 251 05 1111

E-mail: personal@kaufland.cz

Pentru Slovacia

Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Sediu: Trnavská cesta 41/A, 831 04 Bratislava

(„Kaufland” în cele ce urmează)

Telefon: 02/49 59 02 00

E-mail: service@kaufland.sk

Pentru Croația

Kaufland Hrvatska k.d.

Donje Svetice 14

10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 2353-555

E-mail: karijera@kaufland.hr

Pentru Polonia

Kaufland Polska Markety sp. z o.o. sp. k. (dalej: Kaufland)

al. Armii Krajowej 47

50-541 Wrocław

Telefon: 71/ 37 70 100

E-mail: service@kaufland.pl

Pentru România

Kaufland România SCS

B-dul Barbu Văcărescu 120-144, Sector 2

București, CP 020284

Telefon: 0372 090 000

E-mail: cariere@kaufland.ro

Pentru Bulgaria

“Кауфланд България ЕООД & КО” КД

ул.“Скопие“ 1А

1233 София

Тelefon: +359 28125000

E-mail: recruitment@kaufland.bg

 

2. Formular de contact / Contact prin e-mail / Contact telefonic

 

Scopul prelucrării datelor și temeiul juridic:

 

Datele personale pe care ni le furnizezi odată cu completarea formularelor de contact, prin telefon sau e-mail, le vom trata, desigur, cu confidențialitate. Folosim datele tale doar în scopul specific de a prelucra solicitarea ta prin intermediul sistemului nostru de recrutare, precum și în scop statistic pentru generarea unor rapoarte lunare care cuprind numele și prenumele candidaților angajați pentru verificarea parcurgerii etapelor procesului de recrutare prin intermediul sistemului nostru online pentru candidaturi/cariere de către persoanele care aplică la poziții din cadrul companiei, precum și în scopul calculării și acordării bonusurilor de recomandare, în situația în care ai fost recomandat de către un angajat Kaufland. Baza juridică pentru această prelucrare a datelor o constituie art. 6 alin. 1 f) GDPR. Interesul legitim al Grupului Kaufland este justificat de intenția societății de a oferi o modalitate unitară, ușoară și transparentă de a aplica la pozițiile vacante din cadrul Kaufland, menținând și crescând astfel gradul de satisfacție al angajaților. Efectiv, datele pe care ni le transmiți prin mijloacele enumerate mai sus, vor fi introduse în sistemul nostru pentru candidaturi, de către un angajat al nostru. Dacă decizi și ai posibilitatea să îți creezi singur un cont în sistemul online pentru candidaturi, devin aplicabile informațiile de la punctul 3.

Beneficiari / Categorii de beneficiari:

În principiu, excludem transmiterea datelor către terți care nu fac parte din Grupul Kaufland. În mod excepțional, există posibilitatea ca datele să fie prelucrate în numele nostru de persoane împuternicite în acest scop. Acestea sunt atent selecționate, sunt auditate de către noi și obligate contractual în conformitate cu articolul 28 din GDPR.

De asemenea, poate interveni necesitatea transmiterii unor părți ale solicitării tale către alte societăți Kaufland (de ex. societatea Kaufland la care se referă solicitarea ta) pentru a putea prelucra solicitarea ta. În aceste cazuri, solicitarea este anonimizată în prealabil, astfel încât terții să nu poată face nicio legătură cu tine. Cu toate acestea, în cazuri individuale, poate fi necesar să transmiți informațiile tale personale pentru a putea procesa în continuare solicitarea ta.

În cazul unei angajări planificate, documentele cererii în cauză sunt transmise consiliului de lucrări responsabil în conformitate cu cerințele legale, pentru ca acesta din urmă să își poată exercita efectiv drepturile legale de participare. Acest lucru se aplică numai în cazul în care există un consiliu de lucrări în cadrul societății Kaufland în care se solicită recrutarea.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare:

Toate datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi în cadrul solicitărilor prin intermediul acestei pagini web sau prin e-mail vor fi șterse, respectiv anonimizate în mod sigur în decursul a cel mult 90 de zile de la data transmiterii răspunsului final către tine. Această procedură se datorează faptului că, după transmiterea unui răspuns, mulți vizitatori ai paginii web ne mai contactează încă o dată în legătură cu același subiect. În acest scop trebuie să avem posibilitatea de a face referire la corespondența anterioară. De aceea păstrăm documentele tale pentru un termen de 90 de zile. Din experiența noastră, după această perioadă, de regulă, nu mai sosesc alte întrebări legate de răspunsurile noastre. Dacă îți afirmi drepturile în calitate de persoană vizată, datele tale personale vor fi stocate timp de 3 ani după răspunsul final pentru a dovedi că ți-am furnizat informații complete și că cerințele legale sunt respectate.

După crearea contului în sistemul online, trebuie să știi că datele tale aferente contului și proceselor de recrutare la care ai participat vor fi stocate și prelucrate în condițiile pe care le vei regăsi enumerate mai jos, începând cu punctul 3.

 

3. Sistem online pentru candidaturi

 

Grupul Kaufland este mereu în căutare de angajați calificați și motivați. Te rugăm să ai în vedere faptul că acele candidaturi pe care ni le trimiți prin e-mail se transmit fără criptare. De aceea, te rugăm să folosești în mod exclusiv sistemul nostru online pentru candidaturi.

Există două modalități prin care poți aplica în sistemul nostru online pentru candidaturi. Te poți conecta și crea propriul profil cu o parolă personală. Acest lucru îți permite să vizualizezi statusul candidaturii, să trimiți documente ulterior, să modifici ulterior datele sau să retragi aplicația. În cazul unei candidaturi fără autentificare, ne furnizezi doar datele necesare pentru candidatură, dar nu ai acces direct la contul tău. Dacă dorești, poți vizualiza, edita și gestiona profilul tău aici. Acest lucru este posibil în orice moment prin solicitarea unei parole (înregistrare / autentificare: faci clic pe "Am uitat parola" și introduci adresa ta de e-mail). Pentru ambele tipuri de trimitere a candidaturii, aceleași date vor fi colectate și transmise la noi.

Scopul prelucrării de date / Bază juridică/ Mod de funcţionare: În sistemul nostru online pentru candidaturi îți poți crea un profil cu o parolă personală. Toate datele și atașamentele pe care le stochezi în profilul tău și pe care le transmiți împreună cu candidatura vor fi prelucrate de noi în mod exclusiv în scopul procesării candidaturii transmise prin intermediul profilului tău. De asemenea, datele tale pot fi prelucrate și în scop statistic pentru generarea unor rapoarte lunare care cuprind numele și prenumele candidaților angajați pentru verificarea parcurgerii etapelor procesului de recrutare prin intermediul sistemului nostru online pentru candidaturi/cariere de către persoanele ce aplică la poziții din cadrul companiei, în scopul calculării și acordării bonusurilor de recomandare, în situația în care ai fost recomandat de către un angajat Kaufland, precum și în procesul de “Bun Venit“.

Baza juridică în acest sens este:

-        Pentru Germania

Art. 26 alin. 1 para 1 din Legea federală privind protecția datelor (BDSG), republicată, coroborată cu art. 88 GDPR.

-        Pentru Cehia

Art. 88 GDPR.

-        Pentru Slovacia

Art. 11 din Legea Nr. 311/2001 – Codul muncii, coroborat cu art. 88 GDPR.

-        Pentru Croația

Articolul 6 alin. 1 (f) din Regulamentul general privind protecția datelor

-        Pentru Polonia

Art. 22 din Codul muncii și art. 6 alin. 1 (b) GDPR.

-        Pentru România

În ceea ce privește colectarea datelor, temeiul este reprezentat de Art. 6 alin. (1) lit. b, teza a II-a din RGPD, iar în ceea ce privește operațiunile de prelucrare în scopuri de analiză statistică și pentru calcularea bonusurilor de recomandare, temeiul este Art. 6 alin. 1 f) GDPR.

-        Pentru Bulgaria

Art. 88 GDPR.

În cazul în care mai acorzi un alt consimțământ specific, baza juridică pentru transmiterea mai departe a candidaturii tale o constituie art. 6 alin. 1 a) GDPR. Pentru transmiterea online a datelor tale pentru candidatură prin intermediul acestui sistem folosim un procedeu de criptare, astfel încât datele tale să fie protejate împotriva accesării neautorizate.

Beneficiari / Categorii de beneficiari: Fără un consimțământ separat sau fără transmiterea unei candidaturi concrete, datele profilului tău pot fi vizualizate doar de către tine.

Recrutorii și Referentele Regionale de Resurse Umane responsabili pentru postul care trebuie ocupat vor putea accesa datele tale de candidatură doar dacă elaborezi și ne transmiți o candidatură concretă prin intermediul profilului tău. Doar dacă ne acorzi un consimțământ specific prin intermediul sistemului (prin marcarea persoanelor care să poată vizualiza profilul tău), profilul tău va fi luat în considerare și în cazul altor anunțuri pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul Grupului Kaufland, în conformitate cu calificările și interesele tale. În afară de aceste cazuri nu vom transmite niciodată candidatura ta către terți din afara Grupului Kaufland.

Dacă ți-ai dat consimțământul pentru includerea în Talent Community Kaufland (sub forma unui consimțământ activ), profilul tău poate fi, de asemenea, atribuit Talent Community-ului nostru și luat în considerare pentru viitoarele anunțuri de recrutare în funcție de calificările tale. Această transmitere are loc după examinarea individuală de către noi.

Baza legală pentru prelucrarea datelor în contextul Talent Community este consimțământul tău în conformitate cu art. 6 alin. 1 a) GDPR.

Dreptul de accesare a Talent Community este acordat numai recrutorilor din țara respectivă. Stocarea în Talent Community depinde de criteriile generale de ștergere pentru profilul tău.

În principiu, datele tale nu vor fi transmise în țări din afara UE, în afară de cazul în care candidezi pentru posturi Kaufland din afara UE sau dacă ți-ai dat acordul explicit pentru includerea profilului tău în baza de date care conține candidaturile, astfel încât recrutorii din toate țările Kaufland să poată verifica potrivirea datelor tale cu descrierile posturilor vacante. Baza juridică pentru transferul de date în aceste cazuri o va constitui acordul tău dat în conformitate cu art. 6 alin. 1 a) GDPR.

 

 

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Datele unei candidaturi concrete se vor anonimiza după finalizarea procesului de candidatură în conformitate cu legislația națională în vigoare. Anonimizarea datelor de candidatură se realizează astfel:

-        Pentru Germania, Polonia și Republica Cehă după 90 de zile.

-        Pentru Croația, România și Slovacia după 365 de zile de la finalizarea procesului de recrutare și selecție și ștergerea în termen de un an de la acelaşi termen.

-        Pentru Bulgaria după 180 de zile.

Profilul tău din sistemul nostru online pentru candidaturi și datele salvate în acesta rămân stocate în sistem indiferent de existența unei candidaturi concrete active. Astfel, ai posibilitatea să candidezi online și pentru alte posturi în cadrul Grupului Kaufland sau de a primi notificări corespunzătoare după ce ați fost acceptat în Talent Community. După perioada menționată mai sus în care profilul tău a fost inactiv și nicio candidatură nu se mai află în curs de procesare, profilul tău va fi șters automat.

Ștergerea se va efectua astfel:

-      Pentru Germania, Polonia, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, România şi Slovacia după 12 luni.

Profilul poate fi șters însă oricând și de către tine. Dacă la momentul respectiv ai candidaturi actuale aflate în curs de procesare, acestea vor fi retrase și profilul tău va fi șters. În acest caz, ștergerea profilului se realizează imediat și anonimizarea datelor de candidatură cu caracter personal se realizează după expirarea termenului de ștergere legal menționat mai sus.

Pentru a asigura calitatea procesului nostru de aplicare, este posibil să îți folosim adresa de e-mail după finalizarea procesului de selecție pentru a-ți trimite o invitație la un sondaj privind experiența candidaților în procesul de recrutare și selecție. Participarea la sondaj este voluntară, iar răspunsurile sunt colectate și evaluate anonim. Datele tale referitoare la adresa de email sunt prelucrate în baza articolului 6 paragraful 1 litera f) GDPR. Interesul nostru legitim pentru prelucrarea datelor constă în colectarea experienței și opiniilor cu privire la procesul de aplicare și utilizarea acesteia ca o sursă importantă de informații pentru a proiecta și a îmbunătăți procesul.

 

4.  Agent de job-uri

După ce vei introduce în fereastra noastră de căutare denumirea ocupației și/sau locul de muncă care se potrivesc intereselor tale, poți opta ca la intervale de o regularitate aleasă de tine agentul nostru de job-uri să îți transmită oferte de locuri de muncă potrivite prin e-mail. Scopul prelucrării de date în cazul în care te abonezi la agentul de job-uri Kaufland, în calitate de serviciu de informare, îl constituie informarea abonaților cu privire la ofertele disponibile de locuri de muncă în cadrul Grupului Kaufland în vederea pregătirii/facilitării unor eventuale candidaturi. Baza juridică pentru prelucrarea de date în cadrul transmiterii acestui newsletter de informare cu privire la job-uri o va constitui acordul tău dat în conformitate cu art. 6 alin. 1 a) GDPR.

În măsura în care te abonezi la agentul de job-uri gratuit al Kaufland, îți dai acordul să prelucrăm adresa ta de e-mail și informațiile opționale referitoare la criteriile locului de muncă urmărit de tine (de ex. domeniul de activitate, modul de începere a serviciului sau programul de lucru), cu scopul de a te informa prin e-mail despre ofertele de locuri de muncă care ți se potrivesc. Adresa ta de e-mail și criteriile locului de muncă nu vor fi transmise mai departe. Poți să îți retragi oricând acordul, autentificându-te cu profilul tău și ștergând agentul de job-uri.

 

 

5. Utilizarea de cookie-uri

 

Operator și scopurile prelucrării de date / temeiuri legale:

Noi, Kaufland România SCS, suntem operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor în legătură cu utilizarea așa numitelor cookie-uri și ale altor tehnologii similare de urmărire pe toate (sub)domeniile aferente https://cariere.kaufland.ro.

În cazul cookie-urilor este vorba de mici fișiere de text care se salvează pe terminalul (laptop, tabletă, smartphone etc.) dvs., atunci când ne vizitați paginile web. Cookie-urile nu cauzează nicio deteriorare pe terminalul dvs., nu conțin viruși, cai troieni sau alt tip de software malițios. În respectivul cookie se salvează informații care rezultă în legătură cu terminalul specific utilizat. Acest lucru nu înseamnă însă că astfel avem cunoștință în mod direct despre identitatea dumneavoastră.

Utilizarea cookie-urilor și ale altor tehnologii similare de urmărire servește - în funcție de categoria cookie-ului, respectiv a altor tehnologii similare - următoarelor scopuri:

  • Necesare din punct de vedere tehnic: Este vorba de cookie-uri și tehnologii similare în lipsa cărora nu veți putea utiliza serviciile noastre (spre ex. pentru afișarea corectă a paginii noastre web / a unor funcții dorite de dvs., pentru salvarea datelor dvs. în zona de logare, pentru a încărca coșul de cumpărături atunci când faceți cumpărături online etc.).

 

  • Preferințe: Cu ajutorul acestor tehnici putem lua în considerare preferințele dvs. reale sau presupuse pentru a vă putea oferi o utilizare confortabilă a paginilor noastre web. În baza setărilor dvs., spre exemplu, reușim să afișăm paginile noastre web într-o limbă potrivită dvs. Astfel reușim să evităm și afișarea unor produse care nu sunt eventual disponibile în regiunea dvs.
  • Statistică: Aceste tehnici ne permit generarea unor statistici anonime despre utilizarea serviciilor noastre cu scopul de a le modela în funcție de necesități. Astfel putem stabili, spre exemplu, felul în care paginile noastre web pot fi ajustate și mai bine la obiceiurile utilizatorilor.
  • Marketing: Astfel, putem să vă afișăm un conținut de publicitate potrivit care se bazează pe analiza comportamentului dvs. de utilizare. Comportamentul dvs. de utilizator poate fi identificat și pe diverse pagini web, browsere sau terminale în baza ID-ului de utilizator (identificare certă).

 

Puteți găsi o prezentare generală a informațiilor privind cookie-urile și alte tehnologii utilizate, împreună cu scopurile de procesare respective, perioadele de stocare și orice furnizori terți implicați dând click aici.

 

Atunci când se utilizează cookie-uri și alte tehnici similare pentru prelucrarea datelor de utilizare, în funcție de obiectivul stabilit se prelucrează mai cu seamă următoarele tipuri de date cu caracter personal:

Necesare din punct de vedere tehnic:

·      Consimțământul pentru preferințele de cookies


Preferințe:

·      Setări legate de adaptarea interfeței grafice cu utilizator

Statistică:

·    Profiluri de utilizatori în formă pseudonimizată cu informații despre utilizarea paginilor noastre web. Acestea conțin în mod special:

 

o   tip/versiune browser,

o   sistem de operare utilizat,

o   URL de referință (pagina vizitată anterior),

o   numele de gazdă al calculatorului care efectuează accesarea (adresa IP),

o   ora solicitării serverului,

o   ID utilizator individual și

o   evenimente declanșate pe pagina web (comportamentul de navigare).

·    Adresa IP este anonimizată în mod regulat, astfel încât - în principiu - în baza acesteia nu se va putea realiza o legătură cu persoana dvs.

·    Realizăm legătura între ID-ul de utilizator și alte date care vă aparțin (de ex. nume, adresă de e-mail etc.) doar în baza unui acord separat și explicit din partea dvs. (vezi spre ex. punctul 6 al acestor prevederi legate de protecția datelor). Doar în baza ID-ului de utilizator nu putem realiza nicio legătură cu persoana dvs.

Marketing:

Profiluri de utilizatori în formă pseudonimizată cu informații despre utilizarea paginilor noastre web. Acestea conțin în mod special:

  • Adresa IP,
  • ID utilizator individual;
  • potențiale interese legate de produse,
  • evenimente declanșate pe pagina web (comportamentul de navigare). 
  • Adresele IP sunt anonimizate în mod regulat, astfel încât în baza acestora nu se va putea identifica persoana dvs.
  • Realizăm legătura între ID-ul de utilizator și alte date care vă aparțin (de ex. nume, adresă de e-mail etc.) doar în baza unui consimțământ separat și explicit din partea dvs. (vezi spre ex. punctul 6 al acestor prevederi legate de protecția datelor). Doar în baza ID-ului de utilizator nu putem realiza nicio legătură cu persoana dvs. Partajăm ID-ul de utilizator și profilurile de utilizare aferente cu terți prin intermediul unor furnizori de rețele de publicitate dacă ne-ați acordat consimțământul în acest sens.

 

Baza juridică pentru utilizarea unor cookie-uri de preferințe, statistici și de marketing și pentru utilizarea unor tehnologii similare o constituie consimțământul dvs. dat în conformitate cu articolul 6 alineatul 1 litera a) RGPD. Baza juridică pentru utilizarea unor cookie-uri și tehnologii similare necesare din punct de vedere tehnic o constituie articolul 6 alineatul 1 litera b) RGPD, adică prelucrăm datele dvs. pentru a vă pune la dispoziție serviciile noastre în cursul inițierii, respectiv derulării contractului.

Îți poți revoca / adapta consimțământul în orice moment, cu efect pentru viitor. Prin eliminarea bifei corespunzătoare, îți poți revoca simplu și ușor consimțământul pentru scopurile de prelucrare.

Destinatari / categorii de destinatari: În contextul procesării datelor prin intermediul cookie-urilor și tehnicilor similare pentru prelucrarea datelor de utilizare, putem folosi furnizori de servicii specializați, în special din domeniul marketingului online. Aceștia prelucrează datele tale în numele nostru ca împuterniciți și sunt atent selectați și obligați contractual în conformitate cu articolul 28 din GDPR. Toate companiile listate ca furnizori în politica noastră privind cookie-urile acționează ca împuterniciți pentru noi.

Perioada de stocare / criterii pentru determinarea perioadei de stocare: Perioada de stocare a cookie-urilor poate fi găsită în politica noastră privind cookie-urile. În măsura în care un cookie apare ca  „persistent” în coloana „Expirare”, acelcookie este stocat permanent până la revocarea consimțământului corespunzător. Perioada de stocare pentru cele care apar ca fiind cookies de sesiune este limitată la sesiunea respectivă și se încheie când browserul este închis.

5.1 Webtracking prin intermediul Adobe Analytics (începând cu Aprilie 2021)

Scopul prelucrării de date/temeiul legal: Acest site web folosește serviciul de analiză web Adobe Analytics pentru a evalua accesul utilizatorilor la acest site web. Prelucrarea datelor are loc pe baza consimțământului tău (art. 6 alin. 1 lit. a) GDPR).Folosim informațiile colectate pe durata utilizării paginilor noastre web (adică: pagina de pe care s-a solicitat fișierul, denumirea fișierului, data și ora interogării, cantitatea de date transferată, statusul accesării precum „Fișier transferat”, „Fișierul nu a fost găsit” etc., o descriere a tipului navigatorului folosit și o adresă IP anonimizată - din care s-au tăiat ultimele trei cifre) pentru experiența utilizatorului, evaluări statistice și adaptarea paginilor noastre web la necesitățile dvs,  precum și optimizarea măsurilor de recrutare folosite.

 În acest scop utilizăm cookie-uri prin care se dirijează conexiunea dvs. la paginile noastre web pe durata sesiunii. Fiind însărcinată de noi, societatea Adobe Systems GmbH, în situația în care ne oferiți consimțămâtul, va plasa în acest scop un cookie permanent în navigatorul dvs. de internet pentru a crea un profil de utilizator pseudonimizat. Prin intermediul acestui cookie permanent este posibilă recunoașterea browserului dvs. cu ocazia unei noi accesări a acestei pagini web. Acest lucru are ca scop evaluarea și proiectarea măsurilor de recrutare și a configurării paginii noastre web într-o manieră care să corespundă nevoilor utilizatorilor.

 

Este exclus ca pe pe serverele Adobe să existe o referință personală directă cu privire la informațiile stocate deoarece utilizăm Adobe Analytics cu setările „Înainte de căutare geografică: înlocuiți ultimul octet IP al vizitatorului cu 0” și „Obfuscate IP-Removed”. Setarea „Înainte de căutare geografică: înlocuiți ultimul octet IP al vizitatorului cu 0” asigură faptul că adresa IP este anonimizată înainte de așa-numita geolocație prin înlocuirea ultimului octet al adresei IP cu zerouri. Locația aproximativă a utilizatorului este adăugată codului de urmărire, care conține în continuare adresa IP completă, pentru analize statistice. Înainte ca codul de urmărire să fie salvat, adresa IP este apoi înlocuită cu o singură adresă IP fixă ​​- aceasta este denumită o adresă IP generică - dacă este configurată setarea „Obfuscate IP - Removed”. Aceasta înseamnă că adresa IP nu mai este conținută într-o înregistrare de date stocată.

 

Datele prelevate prin intermediul tehnologiei Adobe-Analytics nu se utilizează pentru identificarea personală a utilizatorilor acestei pagini web. Datele de utilizare stocate în cookie nu se vor corela nici cu date cu caracter personal prin intermediul purtătorului pseudonimului.

Puteți să vă opuneți oricând, cu efect pentru viitor, prelevării și stocării de date prin intermediul cookie-ului permanent plasat de Adobe Systems GmbH.În acest sens trebuie să faceți click pe acest link și să vă confirmați opoziția pe pagina către care veți fi redirecționat. În acest caz, Adobe va plasa un cookie permanent de tipul „Do not track” în navigatorul dvs., iar tehnologia Adobe nu va mai fi utilizată.

 

Destinatari / Categorii de destinatari:  În cursul prelucrării datelor dvs., acestea vor fi dezvăluite / transmise în cadrul societății Kaufland România doar următorilor destinatari (departamentul de specialitate marketing/BI Kaufland). În măsura în care Adobe sau alți prestatori de servicii tehnice vor accesa datele în scopul oferirii unor servicii de suport, se va face doar cu încheierea prealabilă a unor contracte cu aceștia privind prelucrarea prin persoane împuternicite în conformitate cu art. 28 RGPD.


6. Utilizarea asistentului digital (momentan se aplică numai pentru Germania)

 

Aveți opțiunea - în prezent doar în Germania - de a utiliza asistentul nostru digital bazat pe text.

 

6.1 Asistent Digital (Chatbot)

 

Scopul prelucrării de date/temeiul legal: interacțiunea cu asistentul digital are loc prin intermediul site-ului web al carierei Kaufland. Datele care urmează să fie prelucrate includ:

 

-       Date salvate de server atunci când folosește asistentul digital (inclusiv data și durata utilizării, date de pe dispozitivul terminal utilizat, cum ar fi un ID de utilizator anonimizat),

-       Mesajele text tastate pe care le trimiteți prin asistentul digital,

-       Datele personale pe care le furnizați nesolicitate asistentului digital (de exemplu, prenumele dvs.).

 

Toate datele personale care pot fi obținute sunt automat anonimizate într-o secundă logică imediat după ce au fost înregistrate, astfel încât să nu se poată trage concluzii despre persoana dvs. la Kaufland. Furnizarea datelor dvs. este voluntară. Prelucrarea datelor este o condiție prealabilă pentru funcția nerestricționată a asistentului digital.

 

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor descrisă este articolul 6 paragraful 1 litera f GDPR. Interesul legitim Kaufland este reprezentat de îmbunătățirea comunicarii cu candidații.

 

6.2 Jurnalele serverului web

 

Dacă utilizați asistentul digital, prelucrăm data și durata vizitei și numărul de mesaje transmise către asistentul digital pentru a asigura securitatea sistemelor noastre IT. Această colectare de date are loc exclusiv în mod anonim.

 

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor descrisă este articolul 6 paragraful 1 litera f GDPR. Interesul legitim al Kaufland este acela de a asigura securitatea sistemelor IT.

 

6.3 Personalizarea asistentului digital

 

Nu evaluăm date personale. Pentru a face asistentul digital ușor de utilizat, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului sau, dacă este necesar, pentru a corecta erorile existente, analizăm utilizarea asistentului digital numai pe baza datelor anonimizate. În acest fel, de exemplu, recunoașterea frazelor poate fi dezvoltată în continuare, iar asistentul digital poate fi îmbunătățit cu funcții noi.

 

6.4 Criterii pentru determinarea perioadei de stocare

 

Nu salvăm niciuna dintre datele dvs. personale atunci când utilizați asistentul digital.

 

7. Criptarea

Implementăm măsuri tehnice și organizatorice de siguranță pentru a-ți proteja datele într-o manieră cât mai cuprinzătoare față de accesările nedorite. În afară de asigurarea mediului de operare, folosim și procedee de criptare. Informațiile indicate de tine se transmit în formă criptată prin intermediul unui protocol SSL (Secure Socket Layer) și se verifică din punct de vedere al autenticității pentru a preîntâmpina un abuz de date din partea unor terți. Vei recunoaște această criptare prin faptul că în bara de stare a navigatorului tău simbolul lacătului este reprezentat în stare încuiată și rândul adresei începe cu „https”.

 

8. Drepturile persoanelor vizate

 

În conformitate cu art. 15 alin. 1 UE GPDR beneficiezi de dreptul de a primi oricând și în mod gratuit informații despre datele tale cu caracter personal stocate la societatea Kaufland, la care ți-ai depus candidatura.

În plus, în conformitate cu art. 16 GDPR beneficiezi de dreptul de a solicita rectificarea datelor incorecte stocate despre tine.

În cele din urmă, în conformitate cu art. 17 GDPR beneficiezi de dreptul de a solicita ștergerea datelor dacă nu ni se mai permite stocarea respectivelor date (de ex. fiindcă datele nu mai sunt necesare pentru luarea deciziei privind angajarea sau fiindcă ai retras un consimțământ dat anterior).

De asemenea, în conformitate cu art. 18 GDPR ai dreptul să soliciți restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal.

În măsura în care prelucrarea de date se bazează pe articolul 6 alin. 1 e) sau f) GDPR, beneficiezi de un drept de opoziție în conformitate cu art. 21 GDPR. Dacă te opui unei prelucrări a datelor, aceasta nu se va mai realiza pe viitor. Acest lucru nu este valabil în cazul în care operatorul demonstrează că motivele legitime și imperioase care justifică prelucrarea primează asupra intereselor persoanei vizate legate de opoziție.

În măsura în care datele prelucrate au fost puse la dispoziție de tine, beneficiezi de un drept la portabilitatea datelor în conformitate cu art. 20 GDPR.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe un acord dat în conformitate cu art. 6, alin. 1 a) sau art. 9, alin. 2 a) GDPR, ai posibilitatea de a îți retracta oricând acordul cu efect pentru viitor. Legalitatea prelucrării de până la acea dată nu va fi afectată de o asemenea retractare. Te rugăm să ai în vedere, că retractarea acordului tău va avea drept consecință ștergerea imediată a profilului tău din sistemul nostru online pentru candidaturi, iar toate candidaturile aflate în faza de prelucrare vor fi retrase și anonimizate.

În cazurile amintite mai sus, în cazul în care ai întrebări sau reclamații te rugăm să te adresezi în scris sau prin e-mail persoanei însărcinate cu protecția datelor.

Fiecare persoană vizată beneficiază - pe lângă dreptul său de a apela la o cale de atac administrativă sau juridică - și de un drept de contestație la o autoritate de supraveghere, dacă persoana vizată este de părere că prelucrarea datelor sale cu caracter personal contravine prevederilor GDPR (art. 77 GDPR). În scopul respectării drepturilor sale, persoana vizată poate apela la o autoritate de supraveghere din statul membru în care își are reședința, în care își are locul de muncă sau unde a avut loc presupusa încălcare.

 

9. Datele de contact ale persoanei responsabile cu protecția datelor

 

Poți contacta persoanele însărcinate cu protecția datelor din cadrul societăților individuale ale grupului Kaufland, folosind următoarele date de contact:

- Pentru Germania

datenschutz@ kaufland.de

Adresă:

Kaufland Dienstleistung GmbH & Co. KG

Responsabil cu protecția datelor Kaufland Dienstleistung

Rötelstraße 35

74172 Neckarsulm

- Pentru Republica Cehă

e-mail: oou@kaufland.cz

Poštovní adresa:

Kaufland Česká republika v.o.s.

Bělohorská 2428/203169 00 Praha 6

- Pentru Slovacia

Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Law and Compliance

Adresa: Trnavská cesta 41/A, 831 04 Bratislava

E-mail: dataprotection@kaufland.sk

- Pentru Croaţia.

E-mail: gdpr@kaufland.hr

Adresa.:

Kaufland Hrvatska k.d.

Službenik za zaštitu podataka

Donje Svetice 14

10 000 Zagreb

- Pentru Polonia

Kaufland Polska Markety sp. z o.o. sp. k.

e-mail: daneosobowe@kaufland.pl

Adresa:

al. Armii Krajowej 47

50-541 Wrocław

- Pentru România

E-mail: protectiadatelor@kaufland.ro

Adresa poștală:

Kaufland România, Bd. Barbu Văcărescu 120-144, sectorul 2 , București

În atenția departamentului Protecția Datelor

- Pentru Bulgaria

E-Mail: dataprotection@kaufland.bg

Adresă:

1A Skopje Str

1233, Sofia

HYPERLINK